Домашно средство за кървави устни – DIY балсам устни с лесно и пошагово инструкции

Всеки може да създаде този установен балсам дома

Крайното време и променливо времето често оставя нашите устни сухи, разветързани и кървави. Тази трудност дълбоко влияе на нашата самооценка и може да продължи много дълго време, ако не намерим решение. Обикновено лекарствата, които се предлагат в различни магазини, могат да са дори и силно химични, така че много от нас търсят решение по-естествен начин. Първо, се предлага: саморегулиращи се балсами за устни, домашно приготвени.

Тази проста рецепта е лесно за приготване и отнася се до нужните съставки, инструкции и трите стъпки по създаване на DIY балсам. Рецептата за приготвяне на тази балсам за устни по различен начин зависи от предпочитаните ни средства за увлажняване. Ако желаете да действате по най-естествен и безопасен начин, няма да имате проблем да пържете балсама си със съставки, които уже имаш в дома си.

Съставки за приготвяне на балсам за устни

Първата стъпка е да се избере правилната си смес от съставки, необходими за създаване на балсам за вашите деликатни устни. Това е вече по-лесно отколкото се изглежда и основно се основава на избирането на желаните ви ингредиенти за увлажняване. Приготвянето на такъв домашен балсам за устни започва със следното:

  • Вещества с увлажняващо действие: каквото и да изберете, тук вие трябва да имате на ум да изберете най-доброто средство за увлажняване, което свърже захарта, каквото е хидратираното васелено масло, маслото на кокоса или простото масло прохладително на олива. Добре е да я смесим в равни пропорции трите наименовани вещества.
  • Прахови олио или мъка: те ще дадат текстура на приготвяното ни балсам, носейки при себе си и защитни свойства. Поради това много препоръчвам избор на каквото и да е прахово масло – от праеки, кокос или масло