Използване на натурални съставки за поддържане на красотата и здравината на вашата коса

Всеки от нас обича да има красива и здрава коса. Светът на козметиката ни предлага бескрайно много продукти, които обещават точно това, но често ни изправят пред разочароващи резултати. А защо да не опитаме с натурални съставки? Те могат да бъдат много по-ефективни и от всичко останало – изцяло безвредни за нашата коса и скалп.

Алое Вера

Aloe Vera Plant

Алое Вера има множество ползи за косата. Тя помага за укрепването на косъма и предотвратява неговото падане, ускорява растежа на косата, също така действа благотворно при сърбеж и проблеми със скалпа, като пърхот.

Яйца

Eggs

Яйцата са изключително богати на протеини, витамини и мастни киселини, които могат да възстановят естественото сияние на вашата коса. Яйченият белтък може да бъде особено полезен за коса, страдаща от надмерна мазност, тъй като попива излишъка от мазнини в скалпа.

Кокосово масло

Coconut Oil

Известно е, че кокосовото масло притежава множество ползи за косата. То възвръща хидратацията, прекрасно се бори с пърхота и спомага за заздравяване на сплит-ъндсове.

Ябълков оцет

Apple Vinegar

Ябълковият оцет помага за поддържане на pH баланса на косата и спомага за отстраняване на излишните масла и натрупанията върху скалпа.

Мед

Honey

Медът е естествен овлажняващ продукт, който укрепва косъма и придава естествен блясък на косата.

Грижата за косата с натурални продукти не е повече тайна, а достъпна и ефективна алтернатива, която заслужава да бъде опитана. Внимавайте обаче, някои от горепосочените съставки може да предизвикат алергии при чувствителни хора. Винаги я пробвайте на малка зона от кожата преди да я използвате на главата си.