Ревю на най-високо оценените маски за коса с кератин

Увредената коса определено разваля доброто ви настоение. Освен че изглежда зле и е скучна, груба и цъфтяща, определено е трудно да се контролира и да се направи прическа, която изглежда добре. Има ли нещо, което можете да използвате, за да възстановите повредите? Само едно нещо: кератин. Този протеин изгражда косъма и лесно попълва празнините в слоя на кутикулите и подсилва корена. Къде можете да откриете най-висококачествения кератин? Най-добре е, ако използвате добра маска. Тя осигурява пълно възстановяване у дома. Преди да отидете в скъп салон за красота или да отрежете косата си, опитайте с ревитализираща кичурите маска.

Предимствата на кератина за косата

Както вече казахме, кератинът е една от изграждащите косъма съставки. Този специален протеин трябва винаги да е на оптимално ниво, така че косата да е силна, здрава и без увреждане. За съжаление е трудно да се поддържа, тъй като косата постоянно е изложена на много увреждащи фактори. Освен неподходящи козметики, тя се влошава и от външни агресори (минусови температури, дъжд, силно слънце, UV лъчи, смог, токсини, замърсяване). Сушенето със сешоар, изправянето и къдренето с горещи инструменти също причиняват повреди.

Как да възстановите косата, използвайки кератин?

Заключението е ясно: кератинът е най-мощният, тъй като той изгражда косъма. Трябва да я подхранвате, ако искате да е устойчива и здрава. Чрез използване на продукти, богати на кератин, ще можете да поддържате оптимално ниво и да направите кичурите красиви и защитени от увреждане. За да действа, не е достатъчно да я оставите за 3 минути. Ето защо маската за коса е най-подходящия преносител на кератин, позволявайки най-накрая контрол над косата!

Маска за коса с кератин: най-доброто възстановяване за косата в домашни условия

Маската за коса е продукт, направен да задоволи една цел: интензивно възстановяване на косата. Ето защо подобна процедура отнема повече време и трябва да седи на косата за 15 минути или дори по-дълго. Балсамът прави косата по-гладка и лесна за разресване, но се нуждаете от маска за по-интензивен ефект и по-сериозна грижа. Ето защо трябва да я имате.

Изправяне на косата с кератин – може ли тази процедура да възстанови увредените кичури?

Нека да обясним защо тази кератинова процедура е станала толкова модерна. Наистина ли подобрява състоянието на косата? Тя е изключително популярна, тъй като кара косата да изглежда по-добре веднага, оставяйки я гладка и бляскава. Не е вярно обаче, че изправянето с кератин подхранва и възстановява увредените коси. Въпреки че осигурява на косата молекули кератин, това се случва при много висока температура (230 градуса унищожават косата). След нанасяне на продукта с кератин, фризьорът изправя всеки кичур много пъти, което има ужасен ефект върху косъма.

Добре е да знаете, че подготовката, която се прави при процедурата съдържа и токсички съставки като формалдехид. Те са нужни, за да накарат кератина да се натрупа в структурата на косъма, както и попълва кутикулите. Като цяло тази процедура не е полезна за косата.

Най-добре оценените маски за коса с кератин

NANOIL KERATIN HAIR MASK

Размер: 300 мл

Висококачествено възстановяване и красива коса веднага! Кичурите ще станат гладки и приятни на допир само след едно използване на маската. Блясъкът, скокливостта и жизнеността на косата е забележителна. Маската трябва да се използва веднъж на седмица или през 4-5 дни, ако косата ви е много увредена. Кичурите стават здрави и устойчиви на повреди много бързо. Здрава, подхранена коса, която няма да изглежда скучна, тъй като Nanoil подсилва цвета и добавя блясък. Тя просто изглежда прекрасно! Маската има идеалната текстура, стига за дълго и е на добра цена. Професионалните стилисти също я препоръчват, тъй като е като продукт, който е като от салон за красота. Можете да се убедите сами: кератинът заедно с пантенола дарява с ,,уау“ ефект.

Научете повече на www.nanoil.bg.

GLOBAL KERATIN DEEP CONDITIONER

Размер: 200 мл

Това е една от най-скъпите маски за коса в тази класация. Дали си струва парите? Хората споделят различни мнения, но едно нещо е сигурно: Global Keratin Deep Conditioner ще подхрани косата ви. Тя се справя с всеки тип кичури, подобрява състоянието им, предотвратява наелектризирването и неконтролируемата коса. Трябва да се използва с други продукти от бранда, за да предостави добри резултати. Продуктът е на базата на смес от витамини и пептиди.

KEUNE CARE KERATIN HAIR MASK

Размер: 200 мл

Сравнително малък размер и висока цена: какъв е резултатът? Тази маска комбинира кератин с про-витамин В5 и масло от шеа, работейки добре при нормална и тънка коса. Тя определено защитава срещу външни фактори, подсилва и хидратира. Косата е защитена от увреждане причинено от UV лъчи, замърсяване на въздуха, използване на химикали (боядисване, изрусяване, перманентно къдрене) и ежедневно стилизиране. Използвайте я редовно, за да може косата ви да стане по-здрава (поне веднъж в седмицата, най-добре е да решите колко често да я използвате, имайки предвид състоянието на косата ви).

PHYTO PHYTOKÉRATINE EXTRÊME HAIR MASK

Размер: 200 мл

Тази маска предоставя оптимално количество кератин, за да подхрани и подобри състоянието на косата, правейки я по-здрава и устойчива на увреждане. Доста е гъста и се нанася трудно, но това не би трябвало да е проблем, ако кичурите ви са много сухи и увредени. Този тип коса се повлиява най-добре от растителния кератин в маската. Количеството му в маската може да не отговаря на това, което търсите, но много растителни съставки и маслото от боабаб компенсират за това. Предполагаме, че високата цена и малкият размер ще са причината много хора да опитат друг продукт.

LANZA KERATIN HEALING OIL HAIR MASK

размер: 210 мл

Смес от кератин, масла, екстракт от зърна от кафе и плодове асаи? Да, моля! Малкият размер на висока цена е само едно от нещата, които не ни допадат. Дали маската ще успее да направи косата лъскава и здрава преди да свърши? Знаем със сигурност само, че нанасянето е приятно и подхранва добре, изглажда и защитава от повреди. Маската съдържа малко кератин, но редовното нанасяне определено ще помогне на кичурите ви. Lanza Keratin Healing Oil не съдържа глутен и натриев хлорид, и е подходяща за всички типове коса.

KÉRASTASE RÉSISTANCE HAIR MASK

Размер: 200 мл

Производителите на козметики често създават маски с малък размер, които са много скъпи. Дали смятат, че ще ги купим отново, без да се интересуваме от цената? Много хора търсят алтернативи, които получават позитивни ревюта и в същото време са по-евтини. Изборът, разбира се, е ваш. Ако търсите добра маска за увредена коса, която да успее да се справи дори с много сухите, чупливи кичури, тогава Kerastase може да се окаже добър избор. Брандът се радва на голяма популярност, така че трябваше да присъства в нашата класация. Формулата на тази маска е прекрасна: кератинът е обогатен със серамиди, запълващи празнините в косъма. Тя подобрява състоянието на много увредената коса.

COCOCHOCO KERATIN HAIR MASK

Размер: 500 мл

На много потребители им харесва, че маската идва в голяма опаковка, но други казват, че това е проблем: ами ако маската не действа добре/трябва ли да харча толкова много пари за продукт, който може да се окаже, че не помага на кичурите ми? Производителите обещават, че натуралните съставки и билките ще подобрят състоянието на косата и ще я възстановят. Продуктът защитава срещу смог, замърсяване, токсини и предотвратява бъдещи увреждания. Витамините и маслата имат добър ефект върху кичурите. Тази маска е направена за увредена, суха коса, за да я направи по-гладка и по-лесна за стилизиране.