Алтернативи за естествена грижа за кожата

Natural Skincare Alternatives

В този блог пост ще обсъдим естествените алтернативи за грижа за кожата, които може да приложите у дома.

Мед и Цитрус

Комбинацията от мед и цитрус е популярен естествен избор за грижа за кожата. Медът овлажнява кожата, докато цитрусовите плодове я почистват и я изсветляват.

Масло от Кокос

Маслото от кокос е изключително полезно за кожата. То омекотява и овлажнява кожата, като същевременно противодейства на бактериите.

Жожоба

Маслото от жожоба е още един страхотен естествен продукт за грижа за кожата. То помага за смекчаването на кожата и същевременно може да помогне при контрола на производството на себум.

jojoba oil

Чай от ройбос

Ройбосът е богат на антиоксиданти, което го прави страхотен избор за естествена грижа за кожата. Можете да използвате ройбос като тоник за кожата или да добавите във ваната.

Какаово масло

Какаовото масло е изключително подхранващо и овлажняващо след дълга и студена зима. Също така има приятен аромат, който ще жените обожават.

Масло от чаено дърво

Когато става дума за борба с акне, маслото от чаено дърво е един от най-добрите натурални продукти. То има силни антисептични свойства и може да помогне при лечението на акне.

Сода за хляб

Содата за хляб е естествен ексфолиант, който може да помогне при почистването на кожата и премахване на мъртвите клетки. Не забравяйте да употребявате умерено.

Заключение

Естествената грижа за кожата е страхотен начин за поддържане на здрава и сияйна кожа без използването на тежки химикали. Независимо дали търсите начин да подобрите кожата си или просто искате да опитате нещо ново, определено струва да разгледате тези естествени алтернативи.