Новата мода в козметиката – техниката клоунско контуриране

Оформянето на лицето, също познато като лицево контуриране е доста добре познато сред жените, които ценят красотата и правят всичко само и само да изглеждат зашеметяващо. Съвсем наскоро контурирането на достигна своето ново, по-високо ниво. Защо? До сега всичко, което се нанасяше, за да се контурира лицето на човек, бяха два нюанса фон дьо тен или бронзант или руж. Но в днешни дни има мода върху лицето да се нанасят няколко цвята козметични продукти в различни нюанси. Определено, изисква доста време да се постигне желания ефект, но за сметка на това, резултатите са прекрасни и изключителни. Този метод на контуриране на лицето си има и определени име – клоунско контуриране. Какво стои в основата на този „цирков“ грим?

Grim

Нека да започнем с обяснение, какви са причините за правенето на клоунско контуриране на лицето. Първо, по този начин покриваме цялото лице и постигаме ефект на овално лице. Струва си да се отбележи, че овалното лице е идеалната форма за лицето, така като слънчевия часовник е идеален за фигурата на тялото. Докато моделираме лицето, ние покриваме тъмните кръгове под очите, пигментациите и белезите от акне. Освен това скриваме двойната брадичка, големия нос, падащите клепачи и широкото чело. Освен това все повече жени биха дали всичко, само и само да бляскавия и перфектен вид на техните идоли от телевизионните сериали или пък тези от модните списания. И накрая, е доста готино да носите тежък грим.

Как се прави клоунското контуриране? За да оформите лицето по този начин, ще имате нужда от няколко козметични продукта заедно с техните четки или гъбички. И по-точно ще трябва да подготвите фон дьо тени, ружове и бронзанти в различни нюанси. Важно е да се отбележи, че всички те трябва да са с течна консистенция. За да нанесете всички тези козметични продукти – използвайте твърди и плоски четки за гримиране. Замазването и преливането са възможни, благодарение на широките гримьорски четки и гъбичките. И за да направим дългата история по-кратка – трябва да започнете с нанасяне на козметичните продукти, които са с по-светли нюанси. След това покрийте бузите си с руж. След това нанесете фон дьо тените или бронзантите, които са с по-тъмни нюанси. Това, което е най-важното при клоунското контуриране е, преливането на всички нанесени продукти, по такъв начин, че да се създаде един плавен преливащ се слой от козметичните продукти. С други думи не можете да оставите дори една точица, в която приятелите Ви могат да видят, че не е идеална част от козметичния слой върху лицето Ви. Определено никой не би желал да има неизравнен ефект на маска върху лицето си.

konturmakeup

За жалост оформянето на лицето, чрез използването на техниката клоунско контуриране има няколко недостатъка. На първо място наистина са Ви необходими голям брой козметични продукти от високо качество, които да са предназначени на Вашия тип кожа и са подходящи за съответния сезон. Второ имате нужда от аксесоари за гримиране, които да бъдат почиствани систематично. Трето, за да премахнете този грим, ще трябва да използвате няколко ефективни лосиона, течност и други агресивни продукти. Четвърто, незабавно след отстраняването на грима, ще трябва да прочистите лицето си и да се погрижите така за него, че да не е подложено то на раздразнения и други кожни проблеми предизвикани от клоунското контуриране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *