Как да се използва Ferulic acid в козметиката

Ferulic acid е производ от натурални източници, като ризи, костенурки, пшено и дърва. Той е използван за терапия на акне и повишаване на чистотата на кожата. Той е бил използван за много години за подобряване на цвета на кожата, поддържане на хидратацията и защита на кожата от околните фактори.

Защо ни засяга Ferulic acid?

Той е добър тонизиращ антиоксидант, който укрепва естествената защита на кожата и предотвратява предишните шампоани и лосиони, които могат да доведат до подчертаване на темните мъртви клетки. Той постига това чрез засилване на барьера на кожата и загряване на хидратацията. Неговата антиоксидантна сила помага и предотвратява развитието на следите на стареене. Друга полезна функция на ferulic acid е, че помага предотвратяването на дишане и добавянето на живот на кожата. Той постига това като предотвратява появата на мазнини и предотвратява засиленото отмиване на мастидните жлези. Резултатът е светла и мека кожа. С други думи, ferulic acid помага да бъде кожата ви чиста и модерна.

Как се използва Ferulic acid?

Преди появата на антиагинг продукти, Ferulic acid беше използван предимно за подобряване на цвета на кожата. Той придава живот на кожата, добавяйки повече дистрибуция на светлината и противодейства на преждевременното стареене. Но сега, когато повече от всички предпочитам да нараснем против стареенето, той може да се използва в процеса на забавяне на стареенето на кожата. Ferulic acid включва маслинова киселина и естери, които са химичен компонент на мимическите козметични средства. Те правят кожата по-мека и по-хубава. Той също може да се използва като алтернатива на препаратите, които подобряват съдържанието на влага в кожата. Ferulic acid също така може да се използва за противодействие на осветяването, промените на цвета и увреждащата активност на светлината.