Как действа водоустойчивата спирала и как се нанася?

Какви водоустойчиви козметични продукти познавате? Определено най-популярните такива са свързани с гримирането на очите. Например сенки за очи, моливи и спирали. Тези продукти за устойчиви към сълзи, пот, сурови метеорологични условия, като сняг или жега и триене. Как наистина действат тези козметични продукти? Принципно погледнато, тези продукти съдържат по-малко вода от колкото тези, които не са „водоустойчиви“ според написаното на етикета. Фактът, че тези продукти не се стичат по лицето се дължи на специални съставки като полимери, растителни масла, восък или смола. Този вид вещества се прикрепят към кожата или миглите, придържат се плътно, създавайки един вид водонепропусклив слой, който се състои от пигменти и вещества за грижа. Когато става въпрос за спирала, тази задача се изпълнява от креатин или биотин, целта на които е да подхранват и стимулират растежа и регенерацията на миглите.

вшщкуекфырук

Независимо от това обаче, не всички водоустойчиви продукти са безопасни. Дразненето може да се появи особено при спиралите и очните линии, защото тези продукти понякога съдържат фиксиращи вещества. Когато си купувате спирала, устойчива на вода, насочете вниманието си към основната информация, като например дали продуктът е дерматологично или офталмологично тестван. Благодарение на тази информация, Вие ще бъдете наясно, че този козметичен продукт е идеален за хора, носещи контактни лещи и за онези с чувствителна кожа на клепачите.

Сега, няколко думи отнасящи се за почистването на водоустойчивите спирали и сенки за очи. В този случай най-ефективни са течностите с двойно действие или лосионите за почистване на грим, които имат по-плътна консистенция. Точно толкова подходящо може да се окаже всяко бебешко олио. По време на почистването на грима, недейте да търкате яростно миглите си, защото това може да доведе до тяхното падане или раздразнение на кожата. Това трябва да се направи като потопите памучен тампон в продукта за почистване на грим и го притиснете нежно към клепача. Изчакайте малко докато козметичния продукт започне да се топи. Ако е необходимо, повторете процедурата.

Как изглежда нанасянето на водоустойчива спирала? По време на нанасянето на какъвто и да е козметичен продукт за очи, трябва да внимавате апликатора или самия продукт да не попадне в окото. Това може да доведе до раздразнения, замъгляване на очите или зачервяване. В случай, че това все пак се случи е препоръчително старателно да промиете окото с вода и да отстраните козметичния продукт със специален лосион. Я що се отнася до водоустойчивия фон дьо тен, той първо трябва да се загрее в ръцете Ви и чак тогава да се нанесе върху лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *