Коса с брокат – хитът на новогодишното партито?

Стилистите казват от месеци, че тази година брокатът ще доминира на Нова година – на клепачите, ноктите и дори на веждите и косата. Как да сложите малко брокат на косата си и да изглеждате елегантни и красиви? Опознайте брокатената коса.

Точно както всяка година, когато Коледа и празненствата наближат, любовта към броката се възобновява. Моментът за сенките за очи, които се използват само по този случай, най-накрая настава. Тази година, обаче, брокатът е фокус не само при грима, ами и при вечерните прически.

Брокатена коса

Партито по случай Нова година е едно по рода си. Докато други пъти се фокусираме върху елегантни и деликатни прически, на Нова година искаме да изглеждаме зашеметяващо. Не е учудващо, че брокатът е абсолютният цар сред всички трендове тази година. Той кара косата ви да блести по начин, който не може да бъде пропуснат. Дали всяка жена би харесала брокатената коса?

Брокатена коса – как изглежда?

Има много начини за стилизиране на косата с брокат. Има повече и по-малко креативни идеи. Едно от най-важните неща е умереността, защото когато стане въпрос за брокат, много лесно можете да прекалите и да изглеждате не елегантно, а клиширано. Най-красивите версии на брокатената коса са тези, при които брокатът е само добавка, например покривайки само сплетената коса около опашката, няколкото пуснати кичура или някой друг малък елемент.

Добавете малко брокат!

Ако роклята ви е деликатна, можете да използвате повече брокат. Но ако роклята ви е блестяща, използвайте по-малко. Ако слагате някакво специално бижу в косата ти, уверете се, че то пасва на броката, който ще използвате. Например, комбинацията между златно и сребърно повечето пъти не се получава добре.

Прически от модните подиуми

Идеята за използване на брокат в косата дойде през пролетно-лятното шоу Giambattista Valli, френски дизайнер, който модифицира популярния мокър вид, като сложи големи количества брокат. Стилистите обикнаха този ефект и брокатените прически бързо станаха известни.

Брокатена коса – как се прави?

Брокатената коса със сигурност е мечта на всяка жена, която решава да отиде да партита. Ако искаме да сме в крак с модата, трябва да знаем как и къде да сложим броката, така че да не изглеждаме клиширано. Начина, по който го нанасяме на косата също е важен. Трябва да го направите така, че да стои през цялата вечер и да не падне.

Най-добрите начини, чрез които да се сдобиете с брокатена коса:

  • използвайте специален спрей за коса с брокат,
  • използвайте масло за коса с блестящи частици,
  • поръсете с брокат веднага, след като стилизирате косата,
  • сложете малко лепило и добавете броката,
  • сложете брокат върху коса, на която има стилизираща вакса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *