Очевидно е, както всичко останало, така и гримирането на очите се е променило през годините. Обратно в онези дни, жените са подчертавали погледа си с черен молив за очи и дебел слой спирала. Те все пак са помнели да използват кремове и балсами в рутината на ежедневната грижа за своята красота. Също и рецептите на самите козметични продукти също се е променила, подобрявайки техните качества и ефект. В днешно време изключително много се е развил пазара на балсамите за мигли.

Make up changes from 1920sПромени в гримирането от 1920 до сега. Всяка епоха издига своя собствена икона на красотата. През 20-те и 30-те години на миналия век икони на красотата да били: Пола Негри, Марлене Дитрих, Коко Шанел и Грета Гарбо, само за да споменем няколко. В онези времена определящи били лекия топъл тен на кожата, устните очертани с молив и след това изрисувани с тъмно червено червило и руж нанесен близо до очите. А как е изглеждал грима на очите през 20-те и 30-те години? Първо веждите са били оформяни с пинсета така, че да са тънки, остри и с голяма извивка. Случвало се е често жените да бръснат веждите си, за да си нарисуват нови. Освен това, клепачите са били гримирани в стил наподобяващ днешния опушен ефект. Единствената разлика е, че долния клепач е бил гримиран много по-деликатно. Също така миглите са били покрити със спирала или са били прикрепяни изкуствени мигли. През 1940-те гримът е станал по-фин, мек и мрачен.

Но през 1950-те гримът е бил напълно различен. Тогава икони на красотата са били Мерилин Монро и Одри Хепбърн, Лицето е било покрито с матиращ фон дьо тен и огромно количество пудра. Що се отнася до устните, те са били начервени с по-светло червило и очертани с по-тъмен молив. Промените са били доста забележими и в сферата на гримирането на очите. Веждите са били леко регулирани, по-широки в дъното откъм носа. Очите са били силно подчертани с очна линия, а горния клепач е бил изрисуван в стила ‚котешко око‘. Ако трябва да сме откровени, този стил е модерен и в днешния свят на гримирането. Очевидно е, че спиралата на миглите е задължителна.

1960s1960-те се е наложил стилът Туиги. Голата кожа е станала модерна и заоблената форма на веждите е станала модерна. Освен това клепачите са били покрити с бели или сини сенки. Като следствие от това очите са изглеждали по-кръгли. Освен това миглите са били силно покрити със спирала, а долните клепачи са били украсени с изкуствени мигли, боядисани с помощта на молив. В някои случаи тези изкуствени мигли са били с триъгълна форма. Като допълнение ръба на очите е бил покрит с дебела черна линия, което е трябвало да кара очите да изглеждат по-големи.

1970sПрез 1970-те гримът се е отъждествявал с природата, цветовете и искрящия колорит. 70-те са годините на хипитата и децата на цветята. Доста популярни цветове за това време са били розовото, лилавото, синьото, кафявото, бялото и вишневото. Ружът се е нанасял в средната част на бузите, веждите са били с естествена форма, а цветните козметики са били пълни с блясък. Също, интересно е, че козметичните продукти са били правени така, че да светят в тъмното.

Disco girlГримът на 1980-те е акцентирал върху матовия завършек на лижето и усните. Отново са се завърнали опушените очи и естествената форма на веждите. Освен това устните са били подчертани с молив за устни и начервени с червено червило. Колкото до очите, клепачите са били покрити с черни, лилави или зелени сенки, формирайки един вид рамки. През този период т.нар. Готически стил също е станал много популярен. Неговите характеристики са бледа кожа и черно червило. През 1990-те и XXI век гримирането е продължение на модните тенденции от предходните ери.

Какво са балсамите за мигли?
В миналото жените са използвали разнообразни растителни масла, за да се грижат за миглите си. Доста популярно е било рициновото масло, което в интерес на истината има силен аромат. Богатите момичета са можели да си позволят изкуствени мигли направени от найлонови нишки. В днешно време, балсамите за мигли са обичани продукти.

Балсамите за мигли правят миглите по-дълги, те удвояват обема си и стават по-твърди. По време на терапията тяхното възстановяване, подсилване и подхранване става много лесно забележимо. Екстрактите от растения се грижат за кожата в зоната на очите и я предпазват от раздразнения. Изглежда, че е много по-добре човек да отделя време ежедневно за да нанася балсам за мигли, отколкото за да си слага изкуствени мигли и след това за попълващи процедури. Особено когато нанасянето на балсама е лесна работа. Напомня за изрисуването с очната линия.

Как действа балсамът за мигли Nanolash?

0c067b26249497.5635370eb9934Nanolash съдържа само естествени съставки от растителен произход. Именно те правят така, че миглите да растат, да стават по-дебели и по-плътни. Съставките осигуряват възстановяване, подхранване и леко извиване на миглите. Важно е да се отбележи, че нанасянето на Nanolash се прави всяка вечер върху грижливо почистена и суха кожа. С четчица се изрисува тънка линия на горния и долния клепач. Първите резултати стават видими след около две или три седмици, а крайния ефект се постига за около два до три месеца.. Nanolash не причинява кожни алергии и е напълно безопасен за кожата на клепачите.

Доста икони на красотата биха Ви завидели за това, че имате толкова дълги мигли.