Как е изглеждал грима на очите? От 1920 до сега

Очевидно е, както всичко останало, така и гримирането на очите се е променило през годините. Обратно в онези дни, жените са подчертавали погледа си с черен молив за очи и дебел слой спирала. Те все пак са помнели да използват кремове и балсами в рутината на ежедневната грижа за своята красота. Също и рецептите на самите козметични продукти също се е променила, подобрявайки техните качества и ефект. В днешно време изключително много се е развил пазара на балсамите за мигли.

Make up changes from 1920sПромени в гримирането от 1920 до сега. Всяка епоха издига своя собствена икона на красотата. През 20-те и 30-те години на миналия век икони на красотата да били: Пола Негри, Марлене Дитрих, Коко Шанел и Грета Гарбо, само за да споменем няколко. В онези времена определящи били лекия топъл тен на кожата, устните очертани с молив и след това изрисувани с тъмно червено червило и руж нанесен близо до очите. А как е изглеждал грима на очите през 20-те и 30-те години? Първо веждите са били оформяни с пинсета така, че да са тънки, остри и с голяма извивка. Случвало се е често жените да бръснат веждите си, за да си нарисуват нови. Освен това, клепачите са били гримирани в стил наподобяващ днешния опушен ефект. Единствената разлика е, че долния клепач е бил гримиран много по-деликатно. Също така миглите са били покрити със спирала или са били прикрепяни изкуствени мигли. През 1940-те гримът е станал по-фин, мек и мрачен.

Но през 1950-те гримът е бил напълно различен. Тогава икони на красотата са били Мерилин Монро и Одри Хепбърн, Лицето е било покрито с матиращ фон дьо тен и огромно количество пудра. Що се отнася до устните, те са били начервени с по-светло червило и очертани с по-тъмен молив. Промените са били доста забележими и в сферата на гримирането на очите. Веждите са били леко регулирани, по-широки в дъното откъм носа. Очите са били силно подчертани с очна линия, а горния клепач е бил изрисуван в стила ‚котешко око‘. Ако трябва да сме откровени, този стил е модерен и в днешния свят на гримирането. Очевидно е, че спиралата на миглите е задължителна.

1960s1960-те се е наложил стилът Туиги. Голата кожа е станала модерна и заоблената форма на веждите е станала модерна. Освен това клепачите са били покрити с бели или сини сенки. Като следствие от това очите са изглеждали по-кръгли. Освен това миглите са били силно покрити със спирала, а долните клепачи са били украсени с изкуствени мигли, боядисани с помощта на молив. В някои случаи тези изкуствени мигли са били с триъгълна форма. Като допълнение ръба на очите е бил покрит с дебела черна линия, което е трябвало да кара очите да изглеждат по-големи.

1970sПрез 1970-те гримът се е отъждествявал с природата, цветовете и искрящия колорит. 70-те са годините на хипитата и децата на цветята. Доста популярни цветове за това време са били розовото, лилавото, синьото, кафявото, бялото и вишневото. Ружът се е нанасял в средната част на бузите, веждите са били с естествена форма, а цветните козметики са били пълни с блясък. Също, интересно е, че козметичните продукти са били правени така, че да светят в тъмното.

Disco girlГримът на 1980-те е акцентирал върху матовия завършек на лижето и усните. Отново са се завърнали опушените очи и естествената форма на веждите. Освен това устните са били подчертани с молив за устни и начервени с червено червило. Колкото до очите, клепачите са били покрити с черни, лилави или зелени сенки, формирайки един вид рамки. През този период т.нар. Готически стил също е станал много популярен. Неговите характеристики са бледа кожа и черно червило. През 1990-те и XXI век гримирането е продължение на модните тенденции от предходните ери.

Какво са балсамите за мигли?
В миналото жените са използвали разнообразни растителни масла, за да се грижат за миглите си. Доста популярно е било рициновото масло, което в интерес на истината има силен аромат. Богатите момичета са можели да си позволят изкуствени мигли направени от найлонови нишки. В днешно време, балсамите за мигли са обичани продукти.

Балсамите за мигли правят миглите по-дълги, те удвояват обема си и стават по-твърди. По време на терапията тяхното възстановяване, подсилване и подхранване става много лесно забележимо. Екстрактите от растения се грижат за кожата в зоната на очите и я предпазват от раздразнения. Изглежда, че е много по-добре човек да отделя време ежедневно за да нанася балсам за мигли, отколкото за да си слага изкуствени мигли и след това за попълващи процедури. Особено когато нанасянето на балсама е лесна работа. Напомня за изрисуването с очната линия.

Как действа балсамът за мигли Nanolash?

0c067b26249497.5635370eb9934Nanolash съдържа само естествени съставки от растителен произход. Именно те правят така, че миглите да растат, да стават по-дебели и по-плътни. Съставките осигуряват възстановяване, подхранване и леко извиване на миглите. Важно е да се отбележи, че нанасянето на Nanolash се прави всяка вечер върху грижливо почистена и суха кожа. С четчица се изрисува тънка линия на горния и долния клепач. Първите резултати стават видими след около две или три седмици, а крайния ефект се постига за около два до три месеца.. Nanolash не причинява кожни алергии и е напълно безопасен за кожата на клепачите.

Доста икони на красотата биха Ви завидели за това, че имате толкова дълги мигли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *