[Топ 5] Най-препоръчваните серуми за лице с витамин С

Уморено и бледо лице? Отпусната и скучна кожа? Имате ли чувството, че кожата ви се нуждае от помощ, тоест от подхранващ витамин С? Тази важна съставка е един от най-препоръчваните витамини, които разкрасяват кожата. Той се справя с много проблеми и ревитализира, изсветлява и изравнява тена. Избирането на добър серум с витамин С е най-бързият начин да се сдобиете с бляскава кожа, която е без следи от бръчки и други несъвършенства. Продължавайте да четете, за да откриете защо витамин С трябва да е съставка част от ежедневната ви грижа за кожата.

Витамин С: повече от лек за пигментационните петна!

Той се свързва главно с лекуване на настинки или възпаления, но витамин С предлага много повече ползи. Когато се нанася на кожата, това вещество рафинира текстурата, премахва зачервяванията и изтрива петната (хипер пигментациите, старческите и слънчеви петна). Научни изследвания са доказали, че витамин С е мощен агент, който ефективно се справя с различни проблеми и успява добре да се грижи за лицето.

Когато се добави към серум за лице, витамин С:

  • намалява бръчките
  • изсветлява кожата
  • изравнявнява тена
  • бори се с акне и изтрива петната
  • защитава кожата от UV и HEV
  • премахва зачервяването и пигментационните петна
  • изглажда и подсилва заздравяването

Витамин С и неговите изкуствени производни

Чистата форма на витамин С си има име – аскорбинова киселина. Освен, че регенерира и ревитализира, тя е и нестабилна и се разпада преди да успее да достигне до най-дълбоките слоеве на кожата. Поради тази причина, в днешните козметични лаборатории се синтезира аскорбинова киселина, която е по-стабилна форма на витамин С, така че да може да се насладим на всичките му ползи. Успяваща да проникне дълбоко в кожата, 3-0-етил аскорбиновата киселина е позната като най-стабилната и добра форма на чистия витамин С, която може да се комбинира с други съставки и да помогне за създаването на невероятни и ефективни продукти.

Ефективният серум за лице с витамин С е този, който съдържа стабилна форма на витамин С и други висококачествени съставки. Очевидно подобен продукт не трябва да съдържа парабени и дехидратиращи алкохоли, PEG и други видове изкуствени вещества, които не искаме да слагаме на деликатната кожа на лицето. Продължавайте да четете, за да откриете кой е най-добрият серум за лице с витамин С.

1. Nanoil, Vit. C Face Serum | 50 мл | серум за лице с витамин С

възраст: 20, 30, 40, 50, 60

СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С РЕТИНОЛ Nanoil

направен от:

  • най-добрата, стабилна форма на витамин С (3-0-етил аскорбиновата киселина) – регенерира, изсветлява, изтрива умората, придава младолик външен вид, премахва петната и несъвършенствата, дарява с подхранване и хидратация
  • екстракт от корен на пунарнава – много ефективен антиоксидант, пълен с ценни флавоноиди и растителни стероли, борещ се срещу свободните радикали и възстановяващ микро повредите на кожата

Този серум с витамин С от Nanoil е смятан за най-добрият и е най-препоръчваният продукт за грижа за кожата. Потребителите са щастливи от скоростта, с която са се появили резултатите, които осигурява мигновено подобряване на състоянието на кожата. След време този серум изравнява тона, изсветлява и напълно премахва пигментационните петна. Тези ефекти не биха били възможни, ако не беше 3-0-етил аскорбиновата киселина, което е най-ефективната форма на витамин С. Тя успява да проникне дълбоко, да ревитализира, да предотврати бръчките и да направи кожата по-устойчива. Благодарение на редкия екстракт от пунарнава, този серум с вит. С е и мощен антиоксидант. Той е идеален за всеки тип кожа, особено за тази, която е постоянно изложена на градското замърсяване и неблагоприятните условия.

уебсайт на продукта: nanoil.bg

2. Lumene, Nordic C Glow Boost Essence | 30 мл | серум за лице с витамин С

възраст: 20, 30, 40, 50, 60

 

направен от:

  • витамин С – аскорбил глюкозид, което е синтетична форма на витамин С, която е доста стабилна
  • екстракт от боровинки – силен антиоксидант, който предпазва кожата от оксидативен стрес и предотвратява увреждане
  • хиалуронова киселина – хидратира, привлича и събира водните молекули, подобрява устойчивостта на кожата, предпазва кожата от загуба на хидратация

Този серум с витамин С се толерира добре от всички типове кожа. Въпреки че е доста скъп, много хора казват, че го харесват, защото ги дарява със сияйно излъчване и изсветлява кожата. Консистенцията не е мазна и успява да проникне лесно и да достави дълготрайни резултати на свежа и добре подхранена кожа.

3. Timeless Skin Care, 20% Vitamin C + E Ferulic Acid Serum | 30 мл | серум за лице с витамин С

възраст: 20, 30, 40, 50, 60

направен от:

  • витамин С – антиоксидант, който подмладява, прави кожата по-сияйна и отпочинала
  • ферулова киселина – важна за регенерацията на тъканите; ензиматична е
  • витамин Е – мощен антиоксидант, действащ срещу стареенето
  • пантенол – успокоява и носи облекчение на кожните раздразнения

Серумът за лице Timeless Skin Care vitamin C е комбиниран с витамин (Е), който е един от най-добрите антиоксиданти. Той премахва слънчевите петна и другите несъвършенства (напр. петната от акне). Феруловата киселина участва активно за самовъзстановяването на кожата и – както някои от другите споменати съставки – е мощен антиоксидант. Този продукт е с лека и немазна формула, която се харесва на всички типове кожа. Тя не запушва порите на кожата и може да се използва като основа за грим.

4. Sesderma, C-Vit, Liposomal Serum | 30 мл | серум за лице с витамин С

възраст: 30, 40, 50

направен от:

  • витамин С (3-0-етил аскорбинова киселина) – регенерира, изсветлява, изтрива умората, подобрява устойчивостта

Това е сравнително тежък серум, съдържащ най-добрата форма на вит. С. Освен него списъкът включва и PEG, алкохоли и изкуствени аромати, които имат негативно влияние върху вит. С. Заради това този серум се препоръчва да се ползва след като се направи тест за алергия. Той е главно препоръчван за мазна кожа, защото помага на мастните жлези да започнат да работят правилно – с други думи, той се справя със себореята. Зрялата кожа също се повлиява добре от третирането с този серум, тъй като тя ще се стегне. Когато се използва редовно, този серум видимо подобрява външния вид и устойчивостта на кожата. Подходящ е за нанасяне преди грим.

5. The Ordinary, Ascorbyl Glucoside Solution 12% | 30 мл | серум за лице с

витамин С

възраст: 30, 40, 50

направен от:

  • витамин С – аскорбил глюкозид, което е изкуствено производно на вит. С, което е доста стабилно; подобрява външния вид и изсветлява кожата

Този серум съдържа 12% концентрат от вит. С и е познат като мощна козметика за подобряване на кожата и за отлагане на появата на бръчките и за изсветляване на хипер пигментацията. Когато се използва редовно, този серум успява да изсветли с няколко тона лицето и да предотврати спукването на капилярите. Този продукт също се справя и с зачервяванията и помага на кожата да изглежда здрава. Той е лек, абсорбира се бързо и може да се използва преди нанасяне на грим.