Как се нанася изкуствен тен

Всички знаем, че слънчевия, бронзов тен е много труден за поддръжка особено през цялата година. Има няколко трика и техники за различни продукти, които да ни помогнат да постигнем възможно най-естествен тен.

Ключът е в подготовката
От първостепенно значение е да ексфолирате кожата си на предната вечер. Можете да го направите, като използвате скраб за тяло купен от магазина или приготвен у дома. С продуктите, с които разполагате в кухнята, можете да си приготвите чудесен и финансово достъпен ексфолиант за цялото тяло.

Смесете фина захар с кокосово олио или зехтин в пропорция 1:1. За да задоволите сетивата си, можете да добавите няколко капки ароматно масло, например няколко капки диня. Нежно масажирайте мократа си кожа с тази формула, за да се отървете от мъртвата кожа, което ще направи кожата Ви мека и ще я освободи от замърсяванията.

Топлата в от ваната или душа отваря порите. Ако си нанесете изкуствен тен/бронзант незабавно след като сте излезли от топлата баня, изкуственият тен ще остане с малките дупчици и ще образува тъмни точки, което ще развали целия ефект.

Постепенен тен
Има много лосиони за изграждане на тен. Тези продукти трябва да се използват всеки ден, за да стане тена по-тъмен с всяко нанасяне.

suncrem

Продукти за незабавен тен
Има широка гама продукти за незабавен тен, налични във всеки магазин за козметика. Можете да изберете пяна, лосион или спрей. Последното е прекрасно решение, особено ако нямате гумени ръкавици под ръка. Всеки един от тези продукти за незабавен тен ще издържи върху кожата Ви между 4 и 7 дни. От огромно значение е да ексфолирате кожата си в края на седмицата, за да може тена Ви да е изравнен и да не изглежда все едно имате кръпки по кожата си. Никога не нанасяйте нов слой преди да се почистили старателно стария. Има нещо, за което трябва да внимавате, когато използвате такъв тип продукт и това е килима, тъй като може да остане петно. Нанасяйте изкуствения тен в банята или сложете кърпа върху килима, за да предотвратите изцапването. Както и при останалите продукти за тен – уверете се, че продукта е напълно изсъхнал преди да си облечете дрехите.

Независимо кой е продукта, основата е една и съща.
Опитайте се да предпазите ръцете си, като използвате специални за целта ръкавици, които можете да закупите от всеки магазин за козметика. Сложете съвсем мъничко от продукта върху ръкавицата и го втрийте в кожата с кръгови движения. Първо нанесете продукта върху по-големите части от тялото. Излишното количество продукт можете да втриете в глезените и колената. Можете да нанесете още изкуствен тен, след като първият слой се абсорбира напълно.

Тенът на спрей е чудесен продукт, които не искат да използват ръкавици. Дръжте флаконът на около 30 см от кожата и се пръскайте с дълги, равномерни пръскания.

И при двата видове изкуствен тен, винаги нанасяйте два слоя, като си дадете почивка от един час между нанасянето на двата слоя. По този начин тенът ще изглежда много по-дълбок и ще е много по-равномерен.

Направете така, че да е сигурно, че сте се обезкосмили преди нанасянето на автобронзанта. Когато си избирате продуктът е по-добре да изберете такъв, който предоставя по-лек тен, вместо такъв, който го прави много тъмен. За да постигнете нюансът, който желаете, нанесете два или три слоя, за да придобиете свеж и естествен вид. Винаги почиствайте старателно ръцете си след употреба на бронзант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *