Избягване на често срещани кожни проблеми

Добре дошли в този блог, където ще споделяме информация за някои често срещани кожни проблеми и как да ги предотвратим.
Пред хората в открития свят се появяват мнозина кожни проблеми всеки ден.Без значение дали става въпрос за акне, бръчки, преждевременно стареене на кожата, сухота или дори рак на кожата, всички те могат да доведат до самочувствие и ниското ниво на самооценка.

Акне

Акнето често се среща при тийнейджъри, но може да настъпи по всяко време.Може да се появи във всяка точка на тялото, но най-често се наблюдава на лицето, гърба и гърдите.
За да предотвратите акне е важно да се мийте редовно с мек сапун или гел за измиване, да хидратирате кожата си всеки ден, да консумирате балансирана диета, богата на протеини, цинк и витамин В.

Преждевременно стареене на кожата

Преждевременното стареене на кожата обикновено се дължи на прекалено много слънце и стрес. За да предотвратите преждевременно стареене на кожата избягвайте прекомерното излагане на слънце, осигурете си достатъчно сън, овлажнявайте кожата си всеки ден и избягвайте прекомерното пушене и консумация на алкохол.

Суха кожа

Сухата кожа е обичайна през зимата и е изключително неприятно усещане. За да предотвратите сухата кожа, избягвайте горещи душове и бани, използвайте хумектанти като глицерин и хиалуронова киселина, избегвайте продукти с високо съдържание на алкохол, засилете влагата в дома си с хумидификатор и консумирайте много вода всеки ден.

Рак на кожата

Ракът на кожата се появява заради прекомерното излагане на слънчевите лъчи и заедно с неговото се поставя надежда за лечение. Прегледайте редовно кожата си за нови или променени пъпки, петна или рани, които не се заздравяват. Използвайте слънцезащитен лент за да предпазите кожата си от агресивните UV лъчи на слънцето.

Не забравяйте, кожата ви е първата линия на защита на организма ви. Винаги се консултирайте с дерматолог, ако забележите нещо странно или ако имате въпроси.